Excesul de medicamente - daunator - Nursing Info

featured-slider

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Excesul de medicamente - daunator

Excesul de medicamente - daunator

Share This

Medicamentele luate in exces devin mai degraba daunatoare. Cel putin asa sustin specialistii. Mai mult, atat medici, cat si psihologii nu recomanda tratarea depresiilor cu medicamente, dupa cum informeaza Gardianul.

”Exista medicamente ce pot da farmacodependenta, precum sedativele, antipsihoticele, antidepresivele, unele calmante ale durerii si unele antitusive. Acestea se administreaza numai sub supravegherea atenta a medicului, tocmai pentru a nu crea farmacodependenta”, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti.

De altfel, tot mai multe persoane umbla cu medicamente in geanta, iar ingerarea pastilelor, practic, a devenit un mod de viata, sustine psihologul Hanibal Dumitrascu.

”Dependenta de medicamente reprezinta pentru unii un mod de viata. Abuzul de medicamente este adesea generat de o serie de factori psihico-sociali. De aceea, exista persoane care au devenit dependente de produsele farmaceutice, considerand ca medicamentele pot avea efecte tamaduitoare. Sunt oameni care iau zilnic cate un pumn de medicamente, pentru diferite afectiuni, fara sa isi dea seama cat rau pot sa-si faca cu propriile maini”, a explicat psihologul.

Sursa: PaginaFarmacistilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages