Ultimele stiri

Fashion

7 septembrie 2010

Excesul de medicamente - daunator


Medicamentele luate in exces devin mai degraba daunatoare. Cel putin asa sustin specialistii. Mai mult, atat medici, cat si psihologii nu recomanda tratarea depresiilor cu medicamente, dupa cum informeaza Gardianul.

”Exista medicamente ce pot da farmacodependenta, precum sedativele, antipsihoticele, antidepresivele, unele calmante ale durerii si unele antitusive. Acestea se administreaza numai sub supravegherea atenta a medicului, tocmai pentru a nu crea farmacodependenta”, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti.

De altfel, tot mai multe persoane umbla cu medicamente in geanta, iar ingerarea pastilelor, practic, a devenit un mod de viata, sustine psihologul Hanibal Dumitrascu.

”Dependenta de medicamente reprezinta pentru unii un mod de viata. Abuzul de medicamente este adesea generat de o serie de factori psihico-sociali. De aceea, exista persoane care au devenit dependente de produsele farmaceutice, considerand ca medicamentele pot avea efecte tamaduitoare. Sunt oameni care iau zilnic cate un pumn de medicamente, pentru diferite afectiuni, fara sa isi dea seama cat rau pot sa-si faca cu propriile maini”, a explicat psihologul.

Sursa: PaginaFarmacistilor.ro

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

 
© 2010-2016 Nursing Info: Ghidul asistentului medical. Stefanel Bulea - Published By Gooyaabi Templates