Înotul, sportul minune pentru imunitate - Nursing Info

featured-slider

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Înotul, sportul minune pentru imunitate

Înotul, sportul minune pentru imunitate

Share This
Cursurile de înot sunt binevenite la orice vârstă, spun specialiştii. Câteva ore de înot pe săptămână fac corpul armonios, ajută la o bună circulaţie a sângelui şi întăresc sistemul imunitar.

Cel mai bun raport între efortul depus şi beneficii


Practicat cu regularitate, înotul creşte mobilitatea şi rezistenţa organismului la efort. "Muşchii şi articulaţiile lucrează fără să suporte greutatea corpului, fiindcă aceasta este preluată de apă. Ceea ce înseamnă că 2/3 din întreaga masă musculară se dezvoltă fără ca articulaţiile să sufere în vreun fel. În plus, ligamentele se întăresc şi-şi îmbunătăţesc flexibilitatea", explică Şerban Damian, nutriţionist sportiv.

Muşchii dezvoltaţi şi ligamentele puternice înseamnă o postură corporală corectă şi frumoasă. De altfel, înotul este sportul care asigură cel mai bun raport între efortul depus şi beneficiile obţinute. Adică între oboseala resimţită de organism şi caloriile arse. Tocmai de aceea este apreciat ca un sport care contribuie semnificativ la dezvoltarea armonioasă a corpului.

Practicat cu regularitate, înotul tonifică muşchii fesieri şi pectorali, coapsele şi gambele şi are un rol important în dezvoltarea armonioasă a abdomenului, mai explică specialiştii.
Beneficiile practicării înotului sunt însă mult mai profunde pentru sănătate. Acest sport se recomandă celor care suferă de afecţiuni cardio-pulmonare (în special astm şi hipertensiune), probleme psihice (în special depresii) şi psihomotorii. Circulaţia sangvină este semnificativ îmbunătăţită, şi de aceea, în timp, scade riscul dezvoltării unor boli cardiovasculare.

Capacitate mai bună de respiraţie
În timpul înotului creşte şi capacitatea de respiraţie. Asta fiindcă elasticitatea cutiei toracice se îmbunătăţeşte şi permite plămânilor să capteze mai mult oxigen.
Datorită presiunii exercitate de apă asupra corpului în timpul înotului, plămânii şi inima depun mai mult efort pentru a funcţiona normal.

"Sporturile în general şi înotul cu precădere cresc imunitatea copiilor. Aeroterapia, desfăşurarea activităţilor în aer liber şi hidroterapia, contactul cu apa, contacul cu factorii naturali creşte rezistenţa la infecţii acute şi sporeşte capacitatea de a lupta cu boala", explică medicul pediatru Rodica Nanu, de la Clinica Medicover din Bucureşti.


sursa evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages