Ultimele stiri

Fashion

11 ianuarie 2011

Asistentii medicali italieni, rasplatiti cu 3.000 de euro pentru maini curate

Asistentii medicali de la Spitalul Mangiagalli din Italia pot adauga anual 3.000 de euro la salariu daca se spala bine pe maini, arata Agerpres.

In cadrul unitatii sanitare a fost initiat in 2009 un proiect "Maini curate", a caror costuri de implementare s-au ridicat la 200.000 de euro. Proiectul a dat rezultate, intrucat infectiile la bebelusii prematuri au scazut cu peste 30% in urma stimularii cadrelor medicale sa isi spele mainile corespunzator inainte de a intra in sectie.

Dezinfectarea mainilor i-a salvat pe multi micuti de infectii si i-a multumit pe cei 70 de angajati. Acestia au acceptat sa fie inregistrati cu camere de luat vederi instalate la intrarea in sectie. Tot la intrare au fost prevazute si chiuvete cu jeturi de apa care dureaza un minut, timpul necesar pentru o spalare corespunzatoare.

Proiectul de la spitalul Mangiagalli a fost initiat de medicul primar Fabio Mosca care a explicat ca 'sectiile de terapie intensiva pentru nou-nascuti prematuri sunt cele mai expuse infectiilor pentru ca micutii pacienti nu au sistemul imunitar bine dezvoltat'.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

 
© 2010-2016 Nursing Info: Ghidul asistentului medical. Stefanel Bulea - Published By Gooyaabi Templates