• Degeraturile

  Frigul poate da nastere la degeraturi.Acestea sunt si ele de diferite grade, dupa natura modificarilor din segmentul ce a suferit actiunea frigului.

  Degeraturile de gradul I constau dintr-o umflatura a pielii - tare si rece la pipait - de culoare rosie inghis catre violaceu.Sensibilitatea este mult micsorata.Daca se trece prea repede la incalzirea membrului respectiv, tegumentele se inrosesc si bolnavul acuza o durere vie.

  Degeraturile de gradul al II-lea se manifesta prin bule uneori foarte mari, care se infecteaza secundar si in cele din urma duc la ulceratii adanci, din care se scurge incontinuu o serozitate.In unele cazuri se pot produce mortificari ale tesuturilor extremitatilor atinse (adevarate cangrene)
  Degeraturile sunt in general favorizate de oboseala, anemie, de diferite infectii cronice ca tuberculoza, imbracaminte nepotritiva

  Tratament
  Degeraturile de gradul I se trateaza prin pansamente umede cu apa calduta, urmate de frictiuni cu alcool camforat sau alcool usor iodat, sau pomezi cu ihtiol sau grudon
  In degeraturile de gradul al II-lea se va trata infectia secundara si se vor elimina toate resturile de epiderm mortificat.In caz de cangrene ale extremitatilor este necesara interventia chirurgicala.Se asociaza medicatia generala fortifianta.
 • 0 comentarii:

  Trimiteți un comentariu

  Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

  GET A FREE QUOTE NOW

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

  About

  Popular Posts

  Facebook

  Video

  News

  Post Top Ad

  Responsive Ads Here

  Post Bottom Ad

  Responsive Ads Here

  Author Details

  Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.

  Sports Section

  Anatomie

  Comments

  recentcomments

  Breaking

  Featured Posts

  Recent Posts

  Recent in Sports

  Header Ads

  Fashion

  News

  Food

  Sports

  Technology

  Technology

  Featured

  Videos

  Tags

  Video (27)

  Tags

  Video (27)

  Sponsor

  AD BANNER

  Recent News

  Famous Posts

  Punctii

  Pages

  Connect With us

  Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

  Comments

  SEDIUL NOSTRU

  Bld. Nicolina, bl. 909, nr. 9, parter
  vis-a-vis de biserica catolica

  EMAIL

  contact-support@mail.com
  another@mail.com

  TELEPHONE

  +201 478 9800
  +501 478 9800

  MOBILE

  0177 7536213 44,
  017 775362 13