• Despre Yoga

  Considerata de unii o arta, de altii o disciplina ce trebuie invata, yoga este de fapt o practica indiana straveche, caracterizata prin meditatie si exercitiu fizic, ce poate imbunatati flexibilitatea organismului, poate reduce semnificativ stresul si poate, in general, ameliora starea de sanatate. In limba vechilor indieni, sanscrita, “Yoga” insemna “uniune”. Putem afirma ca uniunea ce caracterizeaza yoga este cea dintre minte, corp si spirit. Yoga stipuleaza faptul ca spiritul si corpul pot fi puse intr-o uniune si echilibru atat de intens incat ajung sa creeze un singur element.


  Yoga este o metode de stretching?
  Trebuie precizat ca yoga nu este o metoda de stretching, precum exercitiile fizice de incalzire inainte de aerobic. Ea presupune, desigur, capacitatea individului de adopta anumite pozitiii, insa esenta yoga este crearea unui echilibru perfect intre corp si spirit, care, in timp, duce la cresterea rezistentei fizice si psihice a individului.

  BestJobs va prezinta
  Cele mai bune joburi din Romania. Adaugati acum anunturi de angajare! www.BestJobs.ro

  Doua componente esentiale ale practicarii yoga includ exercitiile fizice si tehnici de respiratie. Exercitiile pot determina cresterea rezistentei organismului, iar in timp, ii amelioreaza semnificativ flexibilitatea. Acestea exercitii, sau pozitii, cum sunt numite de catre practicanti, se pot face stand in picioare, culcat, stand pe scaun sau stand in cap. In timpul exercitiilor este controlata si respiratia, cele doua fiind permanent interconectate. Este important ca in timpul acestor exercitii practicantul sa fie foarte concentrat. Nimic din mediu nu trebuie sa ii distraga atentia.

  Tipuri
  Exista foarte multe tipuri de yoga, printre care Hatha Yoga, Raja Yoga. Hatha yoga difera foarte mult de Raja. Ea urmeaza ideei ca purificarea corpului duce la purificarea mintii. Ea implica realizarea mai multor pozitii de meditatii, comparativ cu alte tipuri mai asezate. Hatha yoga este una din cele mai moderne si populare variatii ale yoga traditionala, si se poate considera ca a devenit chiar sinominul pentru termenul generic de “yoga”.

  Chiar daca exista numeroase variante de yoga, ele au un scop comun. Acesta nu este doar ameliorarea starii fizice si psihice a organismului, dar si contopirea fiintei intr-un sine unic, intr-un individ superior, transformarea sa in ideal.

  Utilizarea yoga
  Majoritatea practicantilor care apeleaza la yoga initial pentru mediatie constata in timp, adesea foarte surprinsi, ca starea generala a organismului li s-a ameliorat uimitor. Flexibilitatea este mult mai buna, stresurile psihice nu mai au un impact atat de important, iar unele afectiuni cronice se amelioreaza. De-a lungul timpului, yoga s-a dovedit o importanta terapie alternativa si complementara medicinei moderne. Ea trebuie privita insa ca un adjuvant, si nu ca o terapie curatoare, vindecatoare.

  Siguranta practicarii yoga
  Specialistii considera yoga ca o practica sigura.
  Totusi, ca in cazul tuturor tratamentelor alternative si complementare, cel mai bine este ca medicul curant sa fie informat daca pacientul practica sau doreste sa practice yoga. Datorita faptului ca pozitiile necesita o anumita rezistenta fizica, unii pacienti cu afectiuni artritice pot avea contrandicatii relative pentru astfel de antrenamente. Chiar daca apare o ameliorare a starii generale, pacientii nu sunt sfatuiti sa lase la o parte tratamentele medicale de specialitate si sa se bazeze exclusiv pe exercitii si meditatii. Orice intrerupere a tratamentului, neautorizata si nerecomandata de catre medic poate avea consecinte grave.

  Ca orice activitate fizica, si inainte de inceperea exercitiilor yoga se recomanda un stretching usor, o incalzire de cateva minute, pentru a se evita aparitia intinderilor musculare sau ale altor probeme de acest gen.

  Practicata in siguranta, alaturi de un profesionist, yoga are numeroase beneficii pentru intregul organism, si poate fi o solutie pentru invingerea stresului cotidian care pare sa ne sufoce din ce in ce mai mult.  sursa sfatulmedicului.ro
 • 0 comentarii:

  Trimiteți un comentariu

  Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

  GET A FREE QUOTE NOW

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

  About

  Popular Posts

  Facebook

  Video

  News

  Post Top Ad

  Responsive Ads Here

  Post Bottom Ad

  Responsive Ads Here

  Author Details

  Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.

  Sports Section

  Anatomie

  Comments

  recentcomments

  Breaking

  Featured Posts

  Recent Posts

  Recent in Sports

  Header Ads

  Fashion

  News

  Food

  Sports

  Technology

  Technology

  Featured

  Videos

  Tags

  Video (27)

  Tags

  Video (27)

  Sponsor

  AD BANNER

  Recent News

  Famous Posts

  Punctii

  Pages

  Connect With us

  Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

  Comments

  SEDIUL NOSTRU

  Bld. Nicolina, bl. 909, nr. 9, parter
  vis-a-vis de biserica catolica

  EMAIL

  contact-support@mail.com
  another@mail.com

  TELEPHONE

  +201 478 9800
  +501 478 9800

  MOBILE

  0177 7536213 44,
  017 775362 13