• Grasimile rele si grasimile bune

  Practic, nu exista mancare care sa nu contina macar un strop de ulei sau de grasimie.Unele dintre ele fiind bune iar altele rele.Insa de cele mai multe ori, noi folosim fara sa ne dam seama grasimile daunatoare organismului

  Care sunt grasimile rele?

  Grasimile saturate 
  Acestea sunt de regula de origine animala si, daca sunt consumate in exces, cresc nivelul colesterolui in sange si maresc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
  Acestea se gasesc in carnea grasa, produsele din carne, branzeturile grase, unt, produse lactate grase.
  Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca aceste grasimi sa nu depaseasca 10% din aportul caloric zilnic.Orice produs care are o consistenta solida la temperatura camerei sau la temperaturi usor scazute (cum ar fi untul, grasimi de porc, margarina) are o cantitate mare de acizi grasi saturati si este daunator pentru sanatate 

  Grasimile Trans
  Aceste grasimi sunt obtinute industrial, prin hidrogenarea partiala a grasimilor vegetale si, au un efect negativ asupra nevelului colesterolului din sange.Un studiu recent a demostrat ca grasimile Trans sunt mai nocive pentru organism decat grasimile saturate.Grasimile Trans se gasesc si in stare naturala in alimente precum untul, carne si lapte.In cazul acestora ele sunt produse ca urmare a faptului ca in rumenul animalelor rumegatoare are loc un proces ce se aseamana cu hidrogenarea partiala si poarta denumira de biogidrogenare.
  Trebuie sa stim ca aceste grasimi Trans se gasesc cel mai mult in produsele de patiserie, snackuri, produsele fast-food  mancaruri prajite.

  Care sunt grasimile bune?

  Grasimile nesaturate
  Cunoscute sub numele de grasimi bune acestea contin o cantitate mare de acizi grasi nesaturati si de aceea isi mentin consistenta moale sau lichida chiar la temperaturi scazute, precum cea din frigider.
  In functie de tipul de acizi grasi predominant din compozitia lor, pot fi

  • grasimi mononesaturate - contin o cantitate mare de acizi grasi mononesaturati.Un aliment reprezentativ este uleiul de masline
  • grasimi polinesaturate - au o cantitate mare de acizi grasi plinesaturati.Alimente reprezentative sunt uleiurile vegetale (de rapita, de in, de floarea-soarelui, de porumb) , nuci, peste gras, fistic
  • grasimi esentiale - acestea contin omega 3 si 6.Ajuta la reglarea tensiuni arteriale, in coagularea sangelui, in contractie musculara, buna functionare a organismului si la dezvoltarea generala a acestuia. Acizii grasi din grupul omega 4 sunt implicati in dezvoltarea sistemului nervos si intra impreuna cu proteinele in structura creierului.Alimente reprezentative sunt uleiuirile de floarea-soarelui, de porumb, seminte de floarea soarelui, alune, peste gras, nuci, ulei de rapita, si unele margarine.


  Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe pe Facebook
 • 0 comentarii:

  Trimiteți un comentariu

  Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

  GET A FREE QUOTE NOW

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

  About

  Popular Posts

  Facebook

  Video

  News

  Post Top Ad

  Responsive Ads Here

  Post Bottom Ad

  Responsive Ads Here

  Author Details

  Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.

  Sports Section

  Anatomie

  Comments

  recentcomments

  Breaking

  Featured Posts

  Recent Posts

  Recent in Sports

  Header Ads

  Fashion

  News

  Food

  Sports

  Technology

  Technology

  Featured

  Videos

  Tags

  Video (27)

  Tags

  Video (27)

  Sponsor

  AD BANNER

  Recent News

  Famous Posts

  Punctii

  Pages

  Connect With us

  Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

  Comments

  SEDIUL NOSTRU

  Bld. Nicolina, bl. 909, nr. 9, parter
  vis-a-vis de biserica catolica

  EMAIL

  contact-support@mail.com
  another@mail.com

  TELEPHONE

  +201 478 9800
  +501 478 9800

  MOBILE

  0177 7536213 44,
  017 775362 13