25 ianuarie 2011

MSD şi Federaţia UNOPA oferă 2 burse de studiu Universitaria

Astfel, 2 tineri studenţi seropozitivi aflaţi în tratament la Centrul Regional HIV-SIDA Iaşi vor primi fiecare o bursă de studii în valoare de 1200 euro aferentă anului de studiu 2010 – 2011, dacă întrunesc condiţiile de selecţie afişate pe www.unopa.ro.
Formularul de solicitare a bursei cât şi criteriile de acordare sunt disponibile pe site-ul www.unopa.ro. Data limită pentru trimiterea dosarelor este 25 februarie 2011. Cele 2 burse de studii vor fi acordate de către o Comisie de Evaluare din care vor face parte reprezentanţi UNOPA, Centrul Regional HIV-SIDA Iaşi şi MSD. Criteriile de evaluare sunt construite astfel încât să fie recompensaţi studenţii seropozitivi care au nevoie de sprijin financiar pentru a continua studiile, au desfăşurat activităţi de voluntariat în sprijinul comunităţii şi se dovedesc pacienţi model.
Despre MSD
MSD este lider mondial în industria sănătăţii, contribuind la sănătatea lumii. În România, MSD se implică activ în lupta împotriva SIDA încă din anul 1998 cand a pus bazele primului parteneriat public-privat pentru a spori accesul la tratament al persoanelor cu HIV/SIDA. Astfel, împreună cu Guvernul Romaniei MSD a implementat Programul Naţional de Prevenire şi Control HIV/SIDA prin publicarea primelor scheme de tratament şi prin dezvoltarea primei baze de date naţionale a pacienţilor infectaţi cu virsusul HIV. Un an mai târziu, în 1999, MSD a oferit o finanţare în valoare de peste 1 milion $ pentru dezvoltarea unei reţele naţionale de centre de tratament dotate cu echipament modern de diagnosticare HIV/SIDA. În prezent, MSD derulează la nivel naţional campanii de informare a tinerilor cu privire la modalităţile de prevenire a infecţiei cu HIV.

Daca ti-a placut articoul,trimite-l mai departe pe Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.