7 ianuarie 2011

O.A.M.G.M.A.M.R. - Iaşi a început evaluarea creditelor EMC

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Iaşi a început pe 3 ianuarie 2011, evaluarea numărului de credite obţinute de membrii săi în anul 2011.

Pentru reavizare, asistenţii trebuie să prezinte, în original, certificatul de membru, asigurarea de malpraxis valabilă pe anul 2011 şi certificatele de participare la manifestări ştiinţifice - cursuri, simpozioane, conferinţe, mese rotunde etc. De asemenea, membrii OAMGMAMR Iaşi care lucrează în unităţi precum farmacii cu circuit deschis, laboratoare, cabinete medicale individuale, ambulatorii de specialitate vor prezenta adeverinţa de salariat în vederea achitării cotizaţiei.


În conformitate cu dispoziţiile Programului Naţional de Educaţie Medicală Continuă, un asistent medical/o moaşă care a lucrat neîntrerupt în anul 2010 trebuie să fi obţinut minimum 30 de credite EMC.

Angajati prin BestJobs
Adaugati 1 anunt gratuit/luna. Vizibilitate si rezultate imediate! www.BestJobs.ro

Asistenţii medicali/moaşele care nu au exercitat profesia pe o perioadă mai mare de şase luni în 2010 sunt exceptaţi de la obligaţia de a obţine credite pentru anul respectiv. Este cazul celor care au fost în concediu de îngrijire a copilului, în concediu de maternitate, concediu medical precum şi cazul asistenţilor medicali debutanţi în profesie. Dovada situaţiilor menţionate se face prin adeverinţă de la locul de muncă. De asemenea, Programul Naţional de Educaţie Medicală Continuă prevede că asistenţii medicali nevăzători „sunt exceptaţi de la obligativitatea de a acumula creditele stabilite pentru un an calendaristic”. Pentru aplicarea vizei, persoanele respective vor prezenta certificatul de handicap la filiala judeţeană a OAMGMAMR în cadrul căreia sunt luate în evidenţă.

Dacă numărul de credite obţinut de fiecare membru OAMMR depăşeşte numărul total de credite stabilit, diferenţa se reportează pentru anul următor, în limita a 15 credite EMC.

Reavizarea certificatelor de membru se face până la 31 martie 2010.

Potrivit art. 14, alin 2 din Statutul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, „asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali care nu realizează anual numărul minim de credite stabilit de Consiliul Naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România li se poate suspenda dreptul de liberă practică, până la realizarea numărului de credite respective”.

În filiala Iaşi a OAMGMAMR sunt înregistraţi 7 683 de membri.


Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe pe Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.