Rinitele - Nursing Info

featured-slider

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Acest grup de afectiuni include numeroase infectii,de obicei virotice (rino-virusuri, adenovirusuri, virusurile gripale), ale cailor respiratorii superioare (nas, laringe, trahee, bronhii), de obicei cu evolutie benigna.Dintre localizari, cea mai obisnuita este la nivelul mucoasei nazale, localizare a carei simptome sunt comune tuturor celorlalte afectiuni de aceea este o denumire generica.
Un rol favorizant in dezvoltarea rinitelor il au frigul, umezeala si pulberile.Adeseori rinitele pot insoti unele boli infectioase cum ar fi gripa, difteria, rujeola, scarlatina.

Simptome
Se instaleaza o stare de rau, cu sau fara febra, cefalee, tulburari nazale (arsura, prurit, infundare), insotite de secretie, intai apoasa, apoi purulenta - cu stranuturi si obstructie nazala.Ulterior apar uscaciune si jena la deglutitie (inghitire), raguseala, uneori tuse cu expectoratie redusa.Ganglionii cervicali pot fi mariti si durerosi.Frecvent este herpesul labial.

Complicatii
Pot aparea sinuzite, amigdalite, pneumonii

Tratament
Este necesar repaus, lichide suficiente, un regim echilibrat, antitermice (acid acetilsalicilic=Aspirina, aminofenazona, 2-3 comprimate pe zi), dezinfectie rinofaringiana, vitamine (in special vitamina C)
Tusea poate fi calmata prin  Codeina.Se instileaza cateba picaturi de Efedrina sau Adrenalina pentru permeabilizarea foselor nazale.
Spalaturile nazale cu ser fiziologic sunt eficace intotdeuna.Insa atentie - Antibioticele sunt contraindicate.

Cand rinita este provocata de polen se numeste febra de fin, ce apare in special in primavara si vara.Tratamentul consta in desensibilizarea specifica, antihistaminice de sinteza, la nevoie de corticoterapie

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe pe Facebook

Un comentariu:

  1. Pentru rinita alergica recomand Respiration Blend, Astragalus, GoldenSeal, System Well Ultimate Immunity, MSM, Lactoferin, Colsotrum Prime Life si Pycnogenol. Eu le-am gasit la www.remedii-online.ro si am avut rezultate foarte bune cu ele

    RăspundețiȘtergere

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages