Vâscul

Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inimă este vâscul. Are proprietatea de a reglementa tensiunea arterială, coborând-o când este prea ridicată sau normalizând-o, dacă este prea coborâtă. Toate neplăcerile legate de hipertensiune –ridicarea sângelui la cap, senzaţiile de ameţeală, zumzăitul în urechi şi tulburările de vedere, tahicardia, se liniştesc.

Prepararea ceaiului: o linguriţă cu vârf de vâsc se pune într-o cană cu apă rece (1/4 l) să stea peste noapte. Dimineaţa se încălzeşte uşor, apoi se strecoară. Dacă e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie ţinut călduţ într-un termos, sau se încălzeşte la fiecare întrebuinţare, într-un vas cu apă în clocot. Vâscul are şi proprietăţi anti-cancerigene.
Trei săptămâni se beau trei căni de ceai pe zi, două săptămâni se beau două căni/zi, iar o săptămână, o cană/zi. Pentru întreţinere e indicat să fie continuată cura de ceai, vreme de un an, bându-se o cană de ceai dimineaţa.Sucul de vasc (facut prin mixarea bobitelelor albe , a frunzelor si a ramurelelor fragede) are aceleasi proprietati. El poate fi cumparat si de la plafar.

 sursa info-sanatate.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

Arquivo do blog

Recent Posts

Sports Section

Anatomie

Comments

recentcomments

Fashion Era

Featured Posts

Recent Posts

Recent in Sports

Header Ads

Gallery

Videos

Famous Posts

Punctii

Carousel

Column Left

More

Whats Hot