Vâscul - Nursing Info

featured-slider

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inimă este vâscul. Are proprietatea de a reglementa tensiunea arterială, coborând-o când este prea ridicată sau normalizând-o, dacă este prea coborâtă. Toate neplăcerile legate de hipertensiune –ridicarea sângelui la cap, senzaţiile de ameţeală, zumzăitul în urechi şi tulburările de vedere, tahicardia, se liniştesc.

Prepararea ceaiului: o linguriţă cu vârf de vâsc se pune într-o cană cu apă rece (1/4 l) să stea peste noapte. Dimineaţa se încălzeşte uşor, apoi se strecoară. Dacă e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie ţinut călduţ într-un termos, sau se încălzeşte la fiecare întrebuinţare, într-un vas cu apă în clocot. Vâscul are şi proprietăţi anti-cancerigene.
Trei săptămâni se beau trei căni de ceai pe zi, două săptămâni se beau două căni/zi, iar o săptămână, o cană/zi. Pentru întreţinere e indicat să fie continuată cura de ceai, vreme de un an, bându-se o cană de ceai dimineaţa.Sucul de vasc (facut prin mixarea bobitelelor albe , a frunzelor si a ramurelelor fragede) are aceleasi proprietati. El poate fi cumparat si de la plafar.

 sursa info-sanatate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages