6 februarie 2011

Cand poate fi folosit sangele placentar?

Grefa de sange placentar poate fi folosita in tratarea a peste 70 de boli, majoritatea acestora fiind reprezentate de boli de sange maligne si non maligne.
Dintre acestea, leucemia acuta limfoblastica este cea mai frecventa afectiune maligna hematologica aparuta in copilarie - 80-90% din cazuri apar sub varsta de 10 ani.


Leucemiile reprezinta cea mai frecventa boala a copilului, reprezentand circa o treime din cazuri, fiind urmate de tumorile cerebrale si de boala Hodgkin.
In Romania se apreciaza ca sunt 1500 de copii bolnavi de leucemie si 3500 de pacienti cu boala Hodgkin, o parte din acestia avand indicatie de efectuare a unui trasplant de celule stem pentru a supravietui.
La acestia se adauga 3700 de copii cu talasemie majora, o boala de sange transmisa ereditar si in care singuru tratament curativ este reprezentat de transplantul de celule stem hematopoietice de la un donator sanatos.
Cel mai modern si uneori singurul tratament cu rol vindecator ala acestor afectiuni este reprezentat de trasnplantul de celule stem hematopoietice.

Daca ti-a placut articolul,trimite-l mai departe pe FacebookNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.