Apendicectomia - operatia de apendicita + Video - Nursing Info

featured-slider

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here
Apendicectomia - operatia de apendicita + Video

Apendicectomia - operatia de apendicita + Video

Share This
In procedura laparoscopica chirurgul insereaza un laparoscop - un tub de grosimea unui creion, cu sistem de iluminare propriu si cu o camera video miniaturala - in abdomen printr-un instrument gol in interior (numit trocar). Este necesara doar o mica incizie. Camera video reda imaginea marita a interiorului abdomenului pe un monitor. Aceasta ii permite chirurgului sa vada operatia in detaliu. Pentru indepartarea apendicelui chirurgul foloseste instrumente mici introduse prin una sau doua incizii abdominale. In general, chirurgia laparoscopica permite o recuperare mai rapida si o vindecare cu mai putine cicatrici. Un alt avantaj al laparoscopiei este acela ca permite chirurgului sa vada in cavitatea abdominala pentru a pune un diagnostic clar in cazurile in care exista dubii asupra diagnosticului de apendicita. De exemplu laparoscopia este foarte folositoare la femeile la menstruatie la care o ruptura a unui chist ovarian poate avea aspectul de apendicita.

Daca ti-a placut articolul, trimite-l mai departe pe Facebook

4 comentarii:

 1. de ce iese aburi , si te doare in timpul operatiei ? si clamile alea care le-ati pus akolo le lasati acolo sua le scoateti sau asa e apandicele ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru ca in sala de operatie temperatura este mai scazuta

   Ștergere
  2. Daca se efectueaza anestezie generala nu veti simti nicio durere pe toata durata interventiei, dar pot aparea mici dureri in cazul anesteziei locale.

   Ștergere
  3. Ce ti-a zis anonimul nu e neaparat corect. In primul rand extirparea are loc in corpul pacientului nu extern. In al doilea rand, "foarfecul" acela este fierbinte.

   Ștergere

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages