19 noiembrie 2011

By-pass-ul coronarian fara pompa + Video

Daca un pacient sufera de boala arterelor coronare (coronary artery disease - CAD), in care una sau mai multe dintre principale vasele de sange ce alimenteaza inima este infundata, se recomanda by-pass-ul coronarian.Odata cu avansarea tehnologiei s-a "nascut" o dorinta de a imbunatati rezultatele ce apar dupa intervia chirurgicala.Acest lucru i-a facut pe medici sa efectueze un by-pass coronarian fara a necesita si unul cardio-pulmonar.Acest tip de procedeu se numeste by-pass coronarian fara pompa (off-pump bypass, beating heart).
Pentru a intelege mai bine ce este by-pass-ul coronarian fara pompa trebuie sa stim mai intai ce este by-pass-ul coronarian traditional, fiind   cel mai frecvent tip de bypass efectuat de catre cardiologi.
In timpul operatiei, toracele este deschis pentru a avea acces la inima. Sunt administrate medicamente pentru a opri bataile inimii, si aparatul cord-pulmon artificial este folosit pentru a oxigenarea tesuturilor organismului in timpul operatiei. Acest lucru permite chirurgului sa opereze pe o inima oprita. Dupa operatie, inima este repornita folosind socuri electrice de intensitate mica.

By-pass-ul coronarian fara pompa este similar cu cel traditional in aceea ca toracele este deschis pentru a avea acces la inima. Totusi, inima nu este oprita si nu se foloseste aparatul cord-pulmon artificial. Se opereaza in timp ce inima continua sa bata. Acest tip de interventie poate reduce riscul de aparitie al unor complicatii atunci cand este folosit aparatul de cord-pulmon artificial si poate face ca recuperarea dupa operatie sa fie mai rapida.Daca ti-a placut articolul, trimite-l mai departe pe Facebook
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.