By-pass-ul coronarian fara pompa + Video

Daca un pacient sufera de boala arterelor coronare (coronary artery disease - CAD), in care una sau mai multe dintre principale vasele de sange ce alimenteaza inima este infundata, se recomanda by-pass-ul coronarian.Odata cu avansarea tehnologiei s-a "nascut" o dorinta de a imbunatati rezultatele ce apar dupa intervia chirurgicala.Acest lucru i-a facut pe medici sa efectueze un by-pass coronarian fara a necesita si unul cardio-pulmonar.Acest tip de procedeu se numeste by-pass coronarian fara pompa (off-pump bypass, beating heart).
Pentru a intelege mai bine ce este by-pass-ul coronarian fara pompa trebuie sa stim mai intai ce este by-pass-ul coronarian traditional, fiind   cel mai frecvent tip de bypass efectuat de catre cardiologi.
In timpul operatiei, toracele este deschis pentru a avea acces la inima. Sunt administrate medicamente pentru a opri bataile inimii, si aparatul cord-pulmon artificial este folosit pentru a oxigenarea tesuturilor organismului in timpul operatiei. Acest lucru permite chirurgului sa opereze pe o inima oprita. Dupa operatie, inima este repornita folosind socuri electrice de intensitate mica.

By-pass-ul coronarian fara pompa este similar cu cel traditional in aceea ca toracele este deschis pentru a avea acces la inima. Totusi, inima nu este oprita si nu se foloseste aparatul cord-pulmon artificial. Se opereaza in timp ce inima continua sa bata. Acest tip de interventie poate reduce riscul de aparitie al unor complicatii atunci cand este folosit aparatul de cord-pulmon artificial si poate face ca recuperarea dupa operatie sa fie mai rapida.Daca ti-a placut articolul, trimite-l mai departe pe Facebook
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

Recent Posts

Sports Section

Anatomie

Comments

recentcomments

Fashion Era

Featured Posts

Recent Posts

Recent in Sports

Header Ads

Gallery

Videos

Famous Posts

Punctii

Carousel

Column Left

More

Whats Hot