20 noiembrie 2011

Concursul de rezidentiat - 2011 pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie + Video

In centrele  Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Craiova, Targu Mures se va desfasura, astazi, concursul de rezidentiat. In sesiunea din 2011 s-au inscris la concurs 5025 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie.

La concursul de rezidentiat se va concura pentru 3 810 locuri si posturi. 
Dintre cele 2998 locuri in rezidentiat scoase la concurs, un numar de 2600 locuri sunt pentru medicina, 290 locuri pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie, a precizat vineri Ministerul Sanatatii.
Cei mai multi candidati au optat pentru a sustine concursul de rezidentiat in Bucuresti (1773).
Urmeaza, ca numar de inscrisi, Cluj Napoca (821) si Iasi (770), Timisoara (601), Craiova (552), Tg. Mures (508).

Concursul de rezidentiat: test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore
In premiera, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematica comuna si respectand o metodologie unica, in conformitate cu legislatia in vigoare. Concursul de rezidentiat se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Posturile scoase la concurs, la rezidentiat, sunt pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie
Pentru rezidentiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare post. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare, nu se vor putea alege de alti candidati. Ministrul Sanatatii, RITLI Ladislau a declarat ca, anul acesta, Ministerul Sanatatii va pune accent prin concursul de rezidentiat pe pregatirea medicilor in specialitatile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs, 812 la numar, sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat.

sursa agenda.ro

Daca ti-a placut articolu, trimite-l mai departe pe Facebook
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.