13 decembrie 2011

Ce vitamine si saruri minerale "hranesc" inima?

Ritmul vietii actuale este alert...iar acest lucru ne afecteaza fara sa ne dam seama si numai putem face fata activitatilor profesionale si cotidiene.Pentru ca inima sa pastreze acelasi ritm trebuie sa fie "hranita", la fel ca toti muschii din organsim cu un aport suplimentar de minerale si vitamine.
Combinatia dintre Magneziu si Calciu este ideala pentru buna functionare organismului in special pentru muschiul inimii - miocardul.
Magneziul (Mg) este implicat in numeroase reactii metabolice ale organismului si este prezen in fiecare dintre celule noastre.Magneziul este responsabil de transmiterea de impulsurilor nervoase si in functionarea muschilor (relaxare).Totodata si Calciu este util in acelasi scop si anume transmiterea impulsurilor nervoase.
Calciu (Ca) Impiedica trecerea rapida a lichidului plasmatic in spatiul extracelular avand efect benefic in procesele inflamatorii.
La persoanele varstince si pentru femeile la menopauza aportul optim de calciu este important pentru mentinerea substantei osoase.

Atentie
Persoanele care trebuie sa urmareasca reguli stricte de alimentatie, ar trebui sa fie atente si la aportul optim de vitamine, minerale si microelemente.In cazul celor care sufera de diabet exista posibilitatea ca anumite vitamine precum Vitamina B1, minerale precum Magneziul sa excretate in mod suplimentar din cauza metabolismului modificat al acestora.

Daca ti-a placut articolul, trimite-l mai departe pe Facebook
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.