12 mai 2016

12 Mai - Ziua Internatioanala a Asistentilor Medicali

- Astazi, 12 mai, se sarbatoreste la nivel mondial, ziua internationala a asistentilor medicali, data special aleasa, fiind si data de nastere a precursoarei serviciului sanitar modern - Florence Nightingale (12 mai 1820).
- A dat dovadade ambitie si devotament, ce a reusit sa transforme spitalele precare din secolul al XIX-lea in institutii adecvate de tratament, cu dotari din punct de vedere sanitar si cu personal de specialitate foarte bine instruit, pregatiti sa ofere ingrijiri de calitate bolnavilor.

International Council of Nurses


- Prima celebrare a zilei internationale a asistentilor medicali a fost in anul 1965, dar data de 12 mai a fost aleasa oficial abia in anul 1974.
- Anul acesta, cei de la Organizatia Mondiala a Sanatatii si Consiliul International al Nurselor (ICN) au ales ca tema principala de discutie "Asistentii medicali: o forta pentru schimbare, imbunatatirea serviciilor medicale de sanatate"
- Cei de la ICN, au pus la dispozitie pe site-ul lor documente si kit-uri ce pot fi descarcate si folosite de catre asociatii medicale, asistenti medicali si diversi furnizori de servicii medicale.

Daca ti-a placut articolul, trimite-l mai departe pe Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.