• Autoeducatia pacientului in tratarea si ameliorarea astmului bronsic

  - Pacientul (sau familia sa) are un rol important în tratarea și ameliorarea manifestărilor astmului bronșic.Pacientul trebuie să învețe să-și monitorizeze manifestările și simptomele bolii,debitul expira-tor, să-și cunoască crizele, să evite factorii declanșatori ai crizelor asmatice.
  - Pacientul trebuie să cunoască medicamentele care-i ameliorează boala, precum și pe cele care previn declanșarea crizelor pe termen lung, și să folosească dispozitivele pentru administrarea  Strategia globala pentru tratamentul, controlul si preventia astmului.
  - Mai multe studii au încercat de-a lungul anilor să răspundă la întrebarea "Poate fi prevenit astmul?".
  - Începând cu 1992 , în cunoașterea astmului bronșic au avut loc importante schimbări asupra concepțiilor despre mecanismele de producere a bolii. Aceste schimbări au fost acceptate in unanimitate de cele mai importante foruri din domeniu ; tot atunci a fost lansat si primul program de lupta împotriva bolii astmatice. Acesta a fost denumit "International Consensum on Bronchial Asthma Diagnosis, Management and Treatment" in Betesda - Maryland Sua.

  - Nevoia de perfecționare a culminat in 1995 când a fost inițiat un proiect numit "Global Initiative For Asthma" supranumit GINA. Programul a fost creat cu scopul de a sprijini personalul medical, auxiliar, bolnavul si oficialii sănătății publice, pentru a reduce prevalenta, morbiditatea si mortalitatea.

  - GINA pregătește rapoarte științifice despre prevenirea și tratamentul bolii,încurajează răspândi-rea principiilor programului, colaborarea internațională in cercetare precum și atitudinea generala față de astm.

  - Participarea la acest eveniment ce are loc in prima zi de marţi a lunei mai din fiecare an a crescut semnificativ şi astăzi ziua mondială a astmului este marcată in peste 35 de ţări, fiind organizată pentru prima dată in România in anul 1998 fiind desfaşurată in mai multe oraşe prin diverse campanii de informare asupra bolii şi a tratamentelor existente, efectuarea gratuită a testului de spirometrie şi organizarea expozitiilor de creaţii artistice având ca temă astmul bronşic.


  -  Pentru aceasta se fac studii de informare, analiza si opinie privitor la programul GINA. In acest sens,un studiu reprezentativ a fost derulat in 2001 în București sub forma de chestionar la care au participat 2500 de cadre medicale. S-a observat o subestimare generala a gravității bolii,o utilizare insuficientă a tera- piei inhalatorii și o aplicare nesatisfăcătoare în practica medicală a principiilor GINA.

  - Se fac mari eforturi de resurse umane și financiare pentru a stopa prevalența în creștere în ulti- mii ani. Evitarea expunerii la orice factori de risc și educația pacientului, parte integrantă a programului GINA, este în prezent tratamentul de prima linie a astmului. Astmul beneficiază de numeroase tipuri de abordări și consensuri,cu soluții pentru formele seve re care nu pot fi reglementate medicamentos și care impun abordări multidisciplinare.
  - Rolul important în prevenirea , tratarea , ameliorarea astmului bronșic îl au așadar educația autoeducația pacientului, a familiei acestuia și a întregii populații.

  Daca ti-a placut articolul, trimite-l mai departe pe Facebook
 • 0 comentarii:

  Trimiteți un comentariu

  Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.

  GET A FREE QUOTE NOW

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

  About

  Popular Posts

  Facebook

  Video

  News

  Post Top Ad

  Responsive Ads Here

  Post Bottom Ad

  Responsive Ads Here

  Author Details

  Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.

  Sports Section

  Anatomie

  Comments

  recentcomments

  Breaking

  Featured Posts

  Recent Posts

  Recent in Sports

  Header Ads

  Fashion

  News

  Food

  Sports

  Technology

  Technology

  Featured

  Videos

  Tags

  Video (27)

  Tags

  Video (27)

  Sponsor

  AD BANNER

  Recent News

  Famous Posts

  Punctii

  Pages

  Connect With us

  Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

  Comments

  SEDIUL NOSTRU

  Bld. Nicolina, bl. 909, nr. 9, parter
  vis-a-vis de biserica catolica

  EMAIL

  contact-support@mail.com
  another@mail.com

  TELEPHONE

  +201 478 9800
  +501 478 9800

  MOBILE

  0177 7536213 44,
  017 775362 13