9 mai 2016

Saptamana internationala de Nursing - Editia a II-a - 16-20 mai

- "Saptamana Internationala de Nursing" este dedicata studentilor specializarii Asistenţă Medicală Generală din cadrul facultatilor de medicina din tara, cat si asistentilor medicali care exercita profesia.

- In anul 2014, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa" din Iasi, a organizat prima editie a "Saptamanii Internationale de Nursing" (International Nursing Week), in care au fost invitati cadre didactice de la Colegiul Universitar Karel de Grote, Antwerp, Belgia, Universitatea de Stiinte ale Sanatatii, Kaunas, Lituania si Universitatea de Stiinte Aplicate, Windesheim, din Olanda.

- In cadrul acestei manifestari, alaturi de lectorii invitati, profesorii de la universitatea de medicina ieseana, au sustinut prelegeri si discutii libere, prin care au impartasit exemple de bune practici din educatie si profesie existente in nursingul european.

- Evenimentul a avut impact major in randul studentilor si a asistentilor medicali, incat in perioada 16-20 mai se organizeaza cea de-a doua editie, ce va avea loc tot in cadrul UMF Iasi, in Aula "George Emil Palade", unde vor participa din nou cei de la Colegiul Universitar Karel de Grote, Antwerp, Belgia si Universitatea de Stiinte Aplicate, Windesheim, din Olanda.
- Organizatorii prelegerilor sunt prof.dr. Ileana Antohe si prof.dr. Ovidiu Petris, cadre didactice UMF Iasi iar discutiile de anul acesta vor fi despre ingrijirile paliative, severitatea pacientilor anxiosi si depresivi si despre modul cum aceste afectiuni influenteaza calitatea vietii, bolile cardiovasculare si ingrijirele aferente acestora si multe subiecte.
- Seria de conferinte va dura 5 zile, iar intrarea este libera !- La prima editie Prof. Doina Azoicăi preciza: „Secția de Asistență Medicală Generală are o curriculă care a fost agreată și evaluată de către ARACIS dar și de alte foruri, internaționale, care au venit să evalueze activitatea didactică din universitatea noastră, încât pregătirea studenților de la Asistență Medicală Generală este în acord cu ceea ce se cere la nivel de Uniune Europeană”.
- Asadar, luati si voi parte la conferintele din "Saptamana Internationala de Nursing"

Daca ti-a placut articolul, trimite-l mai departe pe Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.