25 noiembrie 2016

Rezidentiat 2016: Iesenii au obtinut punctajele maxime pentru Medicina si Farmacie


- Concursul de admitere în rezidențiat, organizat de Ministerul Sănătății, s-a desfășurat duminică, 20 noiembrie 2016. Acesta a avut loc în cele șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara. Pe cele 3.843 de poziții (3.381 de locuri și 462 de posturi) scoase la concurs s-au înscris 6.091 de candidați. La Iași au fost 1115 candidați: 784 la Medicină, 221 la Medicină Dentară și 110 la Farmacie
- Ministerul Sănătății a publicat clasificarea finală a candidaților care au susținut concursul de Rezidențiat în sesiunea 20 noiembrie 2016. Pentru domeniul Medicină, punctajul maxim pe țară, de 935 de puncte, a fost obținut de un candidat din Iași. Și la domeniul Farmacie, un candidat de la UMF - Iași se situează pe primul loc la nivel național, cu 896 de puncte. Clasificările finale cu punctajele obținute de candidați pentru cele trei domenii de concurs:

– Domeniul Medicină (punctaj maxim 935, punctaj minim de promovare 561): aici
– Domeniul Medicină Dentară (punctaj maxim 908, punctaj minim de promovare 544): aici
– Domeniul Farmacie (punctaj maxim 896, punctaj minim de promovare 537): aici

- Duminică, 27 noiembrie, are loc repartiția
- Comisia Centrală de Rezidențiat face precizări privind pașii următori care vor fi urmați de candidați, în alegerea locurilor și posturilor:
– Alegerea locurilor/posturilor în specialitate și a centrelor de pregătire se face în ziua de 27 noiembrie 2016, prin teleconferință, în intervalul orar 9:00 – 21:00.
– Candidații se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș sau Timișoara.
- Dacă repartiția nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în același interval orar, iar locurile și posturile rămase disponibile se vor afișa pe pagina de internet http://rezidentiat.ms.ro la sfârșitul primei zile de repartiție.
– Candidații sau împuterniciții acestora care nu sunt prezenți la data, ora și locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate și a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs. Candidații sau împuterniciții acestora vor avea asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate și, după caz, procura notarială.
– Programul de desfășurare va fi:
• ora 9:00 – domeniul farmacie
• ora 10:15 – domeniul medicină dentară
• intervalul 12:00 – 21:00 – domeniul medicină

(Comunicat de presă UMF Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu.